La colombiana 'Pájaros de verano' inaugura la Mostra de Cinema Llatinoamericà

pajaros-de-verano-2
27/03/2019

Ho farà dijous 28 d'abril a les 19.30h, una projecció que donarà el tret de sortida a la resta de la programació.

La Mostra de Cinema Llatinoamericà presenta una nova edició dins del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat, on la mirada de la càmera es posa sobre històries que no estem acostumats a veure a la gran pantalla. Són pel·lícules que parlen de temàtiques com el narcotràfic, les convulsions polítiques passades i presents, ferides històriques encara obertes, famílies disfuncionals i fins i tot de la mateixa cinefília. Un ventall de relats que s'escapen de la norma, aporten una bona quantitat de mirades femenines i es proposen descobrir-nos les històries que no trobarem a Hollywood

La programació començarà aquest dijous 28 d'abril a les 19.30h amb la projecció de la pel·lícula inaugural: Pájaros de verano, de Cristina Gallego i Ciro Guerra. Aquesta producció colombiana és una nova perspectiva a la qüestió del narcotràfic al país, una que res té a veure amb la de sèries com Narcos. Aquí, els protagonistes reals són els colombians, i concretament una família que viurà el començament d'un negoci que canviarà bona part de Llatinoamèrica. Basada en una història real, la pel·lícula se situa als anys 70 quan la cultura hippy abraça la marihuana. Al desert de Guajira, una família indígena wayú es veu obligada a assumir un paper de lideratge en aquest nou i prometedor negoci, que no estarà exempt de la violència que sempre porta les lluites per riquesa i poder. Aquesta guerra posarà en greu perill la seva família, les seves vides i les seves tradicions ancestrals. 

Pájaros de verano donarà el tret de sortida a una programació apassionant, on també hi haurà lloc per la reflexió a través dels diversos cinefòrums organitzats pel cap de setmana.